Obudowa: Formowana wtryskowo, szara RAL 7035, z wandaloodpornego i samogasnącego poliwęglanu, stabilizowana promieniami UV, o wysokiej odporności mechanicznej – rama wzmocniona wewnętrznym użebrowaniem.
Klosz: Formowany wtryskowo, z samogasnącego V2 poliwęglanu, stabilizowany promieniami UV, pryzmatyczny, gładki na zewnątrz.
Odbłyśnik: Stalowy, pokryty powłoką epoksydową, stabilizowany promieniami UV, nieżółknący.
Oprawka: Poliwęglanowa, ze stykami z brązu fosforowanego, G13.
Okablowanie: Zasilanie 230V/50Hz. Przewód o przekroju 0.50 mm2, w osłonie z PVC-HT odpornej do 90°C zgodnie z normą CEI 20-20. Zacisk L+N+PE do wprowadzenia przewodu o max przekroju 2.5 mm2.
Wyposażenie: Bezpiecznik 3.15 A. Gumowy dławik kablowy (min Ø 9m, max Ø 12). Uszczelka z materiału przyjaznego dla środowiska. Zaczepy z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym. Możliwość zastosowania śrub stalowych.
Oprawy serii HYDRO posiadają stopień protekcji IP66IK08, tzn. są pyło i strugoszczelne, jeśli zamontowane w temperaturze nie przekraczającej 45°C. Bezpośrednie wyeksponowanie oprawy na oddziaływanie światła słonecznego może spowodować przekroczenie temperatury 45°C, co wpłynie na stopień protekcji. Zaleca się stosowanie tych opraw bez zmiany ich właściwości mechanicznych i ochronnych (IP66IK08), lub stosowanie stalowych opraw antykorozyjnych. W przypadku instalowania na powierzchniach poddawanych wibracjom, na zewnątrz lub na słupach, zaleca się stosowanie stalowych opraw szczelnych.
Oprawa oświetleniowa spełnia wymogi przewidziane przez standardy IFS, BRC i Dyrektywę HACCP w zakresie instalacji oświetleniowych w branży spożywczej. W każdym przypadku będzie konieczne skontaktowanie się z wyznaczonymi projektantami i biurem doradczym w celu sprawdzenia zgodności materiałów z przetworami spożywczymi.
Oznaczenia
ST – test ręczny
AT – test automatyczny
CB – do centralnej baterii
DATA – system rozproszony
M – sieciowo-awaryjny tryb pracy
NM – awaryjny tryb pracy
COLD – do pracy w ujemnych temperaturach
Do pobrania
Kontakt do handlowca
Daniel Suchowacki
e-mail: daniel.suchowacki@janex.pl
Telefon: +48 76 74 64 980
Telefon komórkowy: +48 608 071 296
Krzysztof Hajgenbart
e-mail: krzysztof.hajgenbart@janex.pl
Telefon: +48 76 74 64 970
Telefon komórkowy: +48 696 460 227